5. srpna 2013

Cizrna v jogurtu


Nevím jak u vás, ale u nás se noční teploty nedostanou pod 25 stupňů a denní vždy přehoupnou přes 30. 

Sluníčko láká k lenošení na pobřeží, procházkám po pláži a relaxování při šplouchání vln. V takových chvílích se ráda nechám zlákat jednoduchostí některých arabských receptů. Cizrna v jogurtu je jedním z nich, navíc tři v jednom – vydatná snídaně, lehký oběd, rychlá večeře. 

Záruka použití kdykoliv během dne!

Co si připravit:

300 g cizrny

1 litr bílého jogurtu

3 lžíce sezamové pasty tahíni

5 stroužků česneku

4 placky arabské pity

hrst hladkolistá petržel

1 vavřín

1 lžička sladká paprika

¼ lžičky římský kmín

piniové oříšky

mandlové hranolky

olivový olej

máslo


Cizrnu přes noc namočíme, ráno slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme vavřín a uvaříme do měkka. Přecedíme, dle chuti přidáme římský kmín a promícháme.

Pitu nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, promícháme, rozprostřeme na plech a při 200 stupních pečeme do křupava.

Studený jogurt smícháme se sezamovou pastou, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí. 

Na talíř dáme hrst opečené pity, poházíme cizrnou, přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme na drobno pokrájenou petrželkou a opraženými oříšky a mandlemi. Nakonec poprášíme mletou paprikou a celé přelijeme rozpuštěným máslem.

Jednoduché a chutné!


Žádné komentáře:

Okomentovat